LASIKUITUMUOTTEJA -- LASIKUITUTUOTTEITA -- LASIKUITUOHJEITA

.

Hakemistoon
Seuraava sivu.

Tästä muutaman tilaustuotteemme kuvasivulle......

Valmistamme tilaustyönä laskikuitumuotteja ja erilaisia yksilöllisiä lasikuitutuotteita.
Omistamme muotittoman sarjatuotantomenetelmän, joka mahdollistaa suurten yksilöllisten kappaleiden valmistuksen pieninä sarjoina, joissa jokaisessa voi olla vielä yksilöityjä eroja.
Valmistusmenetelmämme on tutkittu maailmanlaajuisesti Keksintösäätiön toimesta vuonna 1991.

Kuvassa oleva 8,5 m pitkä kuomu on toteutettu muotittomalla menetelmällä.

 

 

 

 

Samoin kuvan Uiva asuntovaunu on muotittoman sarjatuotantomenetelmän avulla toteutettu.
Vaunun pituus 10,5 m.

 

 

 

Meiltä lasikuitutarvikkeet ja ohjeet .sekä opetusta tarvittaessa.

.....................KYSY: FF-tuotteet@hotmail.com ....050 438 5464
................................

Hinnasto seuraavalla sivulla

Näillä ohjeilla pääset alkuun: Poista rikkoutuneesta kohdasta kaikki murskaantunut ja vioittunut alue talttaamalla tai hiomalla "rälläkällä" tai nauhahiomakoneella.
Parhaiten näet vioittuneet kuidut kun etenet terävän puutaltan ja vasaran avulla. Hiottaessa pöly tukkii ja peittää vikakohdat.
Poista mieluimmin liikaa vioittunutta aluetta ja riittävän syvältä. Jos joudut poistamaan kokonaan palan tai siitä on jo hävinnyt pala, niin laita taakse hyvä tuki. Tuki voi olla esim. jäykkää muovia. Muovi on siitä hyvä, että se irtoaa hyvin lasikuidusta.

Jos korjaat venettä huolehdi että korjattavalla alueella ei ole moottorista kotoisin olevaa öljyä. Öljyinen kohta pitää poistaa kokonaan, sillä se imeytyy hyvin pitkällekin kuitujen kerroksiin.
Viistoa aukon reunat mahdollisimman pitkältä matkalta ja hio kaikki irtonainen kuitu pois. Pyyhkäise pinnat asetonilla pölyn poistamiseksi.

Useissa ohjeissa neuvotaan leikkaamaan lasikuitumatto sopivan kokoisiksi paloiksi. Tässä ohjeessa annetaan ammattimaisia ohjeita, joten matto revitään. Repiminen on ainoa oikea tapa muotoilla matto. Leikatut reunat aihettavat olakkeita laminaattiin ja niiden kohdalta rasitettaessa tulee leikkaavia kuormia. Revityllä eri kokoisilla maton paloilla voit koko laminoinnin ajan ohjailla täytön muotoilua. Revityssä matossa kuitusäikeet eivät katkea, vaan pysyvät täysimittaisina.

Sekoita polyesterihartsia pienissä erissä (vallankin jos olet aloittelija). Laita kovettajaa 1-2 %. Muista että kovettaja on äärimmäisen vaarallista silmiin joutuessaan. Käytä ehdottomasti suojalaseja. Parasta on varmuudeksi ottaa vatiin puhdasta vettä, jolla vahingon sattuessa voit välittömästi huuhdella silmän johon kovettajaa tai kovettajaa sisältävää hartsia on joutunut. Huuhtelun jälkeen on vielä käytävä lääkärissä. Ota mukaasi kovettajapullo, että lääkäri saa oikean tiedon mitä silmääsi on joutunut.

Levitä hartsia siveltimellä ensin korjattavaan pohjaan ja laita matto siihen ja kastele päältä. Lisää yksi kerros kerrallaan, kunnes vahvuus on saavutettu.
Laminaattia olisi hyvä tiivistää alumiinirissalla, jotta kaikki ilma poistuu kerroksista. Jos metallitelan käyttö on mahdotonta, niin tarkka "töpöttely" jäykällä siveltimellä joka kerroksen välissä on tarpeen.
Varo laminoimasta 6 mm vahvempia kerroksia kerralla, sillä kovettumisreaktio voi kuumentaa kohtaa niin paljon, että on jopa syttymisvaara. Älä siis jätä työtäsi tarkkailematta jos vahvuudet on suuria ja ilma lämmin.

Laminointilämpötilan tulee olla 16 astetta tai enemmän. Jos kohteeseen osuu auringonvalo suoraan, suojaa se jollakin, muutoin kovettuminen on erittäin nopea.
Anna kovettua seuraavaan päivään ja hio ylimääräinen laminaatti pois ja pakkeloi ja sivele topcoatilla (= gelgoat johon on sekoitettu nestemäistä parafiinia, että pinnasta saadaan kuiva). Voit myös maalata pinnan sopivalla maalilla.
Pinnat voi hioa hyvinkin tarkkaan ja kiilloittaa esim. fareclalla tms.

Puhdista työvälineet asetonilla ja laita ne likoamaan asetoniin seuraavaa käyttökertaa varten.
Joissakin ohjeissa neuvotaan puhdistamaan välineet styreenillä. Älä ainakaan tämän ohjeen yhteydessä toimi niin, sillä styreeni voi viedä nahkat ja vähän enemmänkin käsistäsi.

Jos työskentelet sisätiloissa, huolehdi tuuletuksesta, mutta varo vetoa. Veto aiheuttaa valumia laminaatissa.
Huomioi myös että hartsin liuottimena oleva styreeni on ilmaa raskaampaa ja voi laskeutua erilaisiin koloihin ja esim. tyhjään viemäri kaivoon. Styreeni voi kipinän saadessaan räjähtää sopivasti kaasuuntuessaan.

Jos hartsia jää astiaasi, jossa on kovettaja mukana, laminoinnin jälkeen ja joudut lähtemään työtilasta, niin kaada astiaan vettä muutaman sentin kerros. Jos kovettajaa on runsaasti ja hartsia muutaman sentin kerros, niin sen reaktio kuumentaa koko astian voimakkaasti. Vesi alkaa kiehumaan melko helposti. Tällä estät mahdollisen liekkiin syttymisen.

Jatkossa lisää ohjeita. Sivuille tulee laajemminkin ohjeita myöhemmin. Neuvon erilaisten tuotteiden valmistusta ja jossakin vaiheessa muotin tekoa ym.
Kerro kaverillekin sivuista !

risto.ejjokinen@kolumbus.fi .....................................................................

Hinnat tarkistettava myyjältä


Hakemistoon
Seuraava sivu